Θεοχάρης Παπαδόπουλος: Επιθυμία

Ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Θεοχάρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι γιος του ποιητή Αντώνη Θ. Παπαδόπουλου.

Τον Θεοχάρη τον γνώρισα μέσα από τα πρώτα του ποιήματα που δημοσίευε στην φιλολογική σελίδα της έντυπης εφημερίδας ’Έρευνα Καλλιθέας’ , σελίδας της οποίας είχα  για μεγάλο διάστημα την επιμέλεια.

Σε αυτήν την σελίδα η στήλη πολλές φορές είχε την χαρά να φιλοξενεί ταυτόχρονα ποιήματα και του ποιητή πατέρα Αντωνίου Παπαδόπουλου και του γιού του Θεοχάρη.

Από τότε πέρασαν χρόνια, ο Θεοχάρης κυκλοφόρησε σειρά ποιητικών συλλογών , ‘Τα Παράταιρα’ ήταν η πρώτη του εμφάνιση στην λογοτεχνία το 1997, ενώ η πιο πρόσφατη ποιητική συλλογή του με τίτλο ‘Είπαμε ψέματα πολλά’ κυκλοφόρησε την τρέχουσα χρονιά από τις εκδόσεις Κέδρος.

Πολυγραφότατος ποιητής ο Θ. Π., παρά το νεαρό της ηλικίας του ταυτόχρονα έχει ήδη κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους πλέον αξιόπιστους κριτικούς λογοτεχνίας.. Κριτικές του μπορείτε να διαβάσετε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Vakhikon.gr.

Το ποίημα του , ένα πανέμορφο ερωτικό… Διαβάστε το.

Επιθυμία

Ήθελα να ήμουν γλύπτης

να φτιάξω το άγαλμα σου,

να ήμουν ζωγράφος

να φτιάξω το πορτρέτο σου,

να ήμουν τραγουδιστής

να υμνώ την ομορφιά σου.

Μα είμαι άνθρωπος απλός

και σ’ έχω στην καρδιά μου.

Ποιητής: Θεοχάρης Παπαδόπουλος.

…………………

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεοχάρης Α. Παπαδόπουλος είναι ένας από τους ιθύνοντες της σειράς εκδηλώσεων

«Ποιητική Αγρυπνία» που ξεκίνησαν το 2015.

Ευχαριστώ τον ποιητή.

Επιμέλεια στήλης

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.